Tungmetaltest

Tungmetalforgiftning forårsaget af forurening og brug af industrielle kemikalier, er blevet en trussel mod vores sundhed og udvikling af vores børn. Forhøjede niveauer af giftige metaller der deponeres i vores kropsvæv og i hjernen, kan forårsage neurologiske og udviklingsmæssige skader, herunder autistiske symptomer, depression, irritabilitet, angst, søvnløshed, hallucinationer, hukommelsestab, aggression og andre lidelser.

Nogle tungmetalforgiftninger omfatter kemikalier, gødning, industriel maling, byggematerialer, fisk/ kviksølv, tandfyldninger og kviksølv, der anvendes som konserveringsmiddel i vacciner, næsespray, øjendråber m.fl. Bly findes i jorden i asfalt og maling i ældre huse. Cadmium findes i batterier, i stål, dæk og plast. Film, der anvendes til at dække mad med, kan være en kilde til cadmiumforgiftning.

Arsen findes i fisk og skaldyr og dyr fodret med arsenprodukter. Også fundet i træbeskyttelsesmidler, insektmidler og bly- og kobberlegeringer. Mennesker, der lider af ovennævnte symptomer kan have for højt niveau af tungmetaller. For højt niveau af tungmetal i kroppen forårsager lave niveauer af livsvigtige mineraler såsom kalcium, magnesium, kalium, zink og lithium.

Urin- eller spytanalyse kan hjælpe med at bestemme niveauet af tungmetaller i kroppens væv og dermed om der er grund til en dyberegående analyse og behandling. (Detox) Sygeplejerske Carmen Baigorri foretager urin- og spytanalyse for det Internationale Institut.