Temprana Refleksmetoden

TEMPRANA REFLEKS Hjemmetræning
V/ Lone Sørensen

Download brochure 

Hvad er Temprana?

Temprana metoden er et hjernebaseret hjemmetræningskoncept, sammensat af forskellige stimulationsmetoder – ansigtsrefleks-, neurologisk fodrefleks-, håndrefleks- og muskelrefleksterapi samt Brain Gym. Desuden indgår kostvejledning/kosttilskud målrettet til den enkelte person.

Ved at påvirke forskellige refleksområder og punkter på kroppen stimuleres reflekser til hjernecentre og kemiske processer, hormonsystem, blodkredsløb, organer og muskler, som via centralnervesystemet har tilknytning til de nævnte organer/processer. Således er det muligt at træne kroppens funktioner til at fungere optimalt i forhold til det enkelte menneskes situation.

Brain Gym er et trænings og bevægelsesprogram, som stimulerer kroppen til at danne nye nerveforbindelser. Hvis den enkelte ikke selv er i stand til at udføre bevægelserne, udføres disse af forældre, hjælpere eller pårørende.

Kostvejledning er oplysninger om mad, aminosyrer, fedtstoffer, vitaminer samt mineralers funktion i forbindelse med nedsat hjernefunktion, som feks. ved hjerneskader, autisme og syndromer, mentale lidelser og andre kroniske sygdomme.

Temprana er en 100% naturlig metode og kan med fordel – og helt uden risiko - kombineres med andre træningsmetoder både inden for Sundhedssystemet og andre komplementære metoder.

Hvordan virker Temprana metoden?

Ved stimulering af neurologiske punkter i ansigt og på kranie sendes elektriske impulser via centralnervesystemet til hjernen, hvor neurotransmittere oplades og sendes videre til kroppens organer og kirtler. Herved reguleres alle kroppens processer. Alle muskler afslappes og kroppens selvhelende processer kan gå i gang. Ved stimulation af hormon- og lymfesystem øges udskillelsen af affaldsstoffer, hvilket sikrer en bedre fødeoptagelse, der i mange situationer er vigtig.

Centralnervesystemet er dynamisk, dvs. at det ændrer sig efter vilkårene. Det er fleksibelt og altid i gang med at danne nye neuronnetværk. Ligeledes besidder hjernen en vis plasticitet, dvs. evne til at danne nye neurale forbindelser, - en proces der chico webpåvirkes positivt ved intensiv stimulering.

Centralnervesystemets fantastiske evne til regeneration og tilpasning kommer os til gode og hjælper os til at opnå forbedringer ved stimulering med Temprana metoden, når de helt rigtige reflekspunkter og zoner sættes sammen individuelt til den enkelte. Det er kun muligt, hvis den professionelle terapeut der oplærer forældrene har den nødvendige viden om hjernens, centralnervesystemets og kroppens funktioner og de rette værktøjer i form af terapeutiske avancerede metoder. Udover de hjernemæssige funktioner stimuleres også hormon -og organfunktioner, hvorved vejrtrækningsproblemer, allergi og fordøjelsesproblemer kan afhjælpes.

Ligeledes kan Temprana metoden afhjælpe sansedysfunktioner som f.eks. dårligt syn og hørelse samt manglende smags- og lugtesans.

Personligt program

På baggrund af en forundersøgelse udarbejdes et program, der på alle områder tilpasses den enkeltes situation. 2 personer med samme sygdom/symptom vil aldrig få det samme program. Alle har en unik sygdomshistorie, ingen er ens! Langsigtet proces

Hjemmetræning med Temprana metoden er en langsigtet proces, idet programmet – afhængig af personens situation – skal udføres fra 4 til 7 gange om ugen i mindst 12 måneder. Det fulde program tager 1 time og 15 minutter dagligt at udføre, men det kan deles op i 2 omgange à 35-40 min. F.eks. hænder og fødder om formiddagen og ansigt om aftenen, når barnet skal sove. Stimulering i ansigtet er meget afslappende/søvndyssende, derfor er det bedst at udføre ansigtsprogrammet om aftenen.

Opfølgende konsultationer efter 3-dages oplæringskursus Når stimuleringsprogrammet er lært, skal familien ikke på flere kurser, men det er meget vigtigt, at der foretages opfølgning og tilretning af programmet hver måned à 2-3 timers varighed.

Det giver træningen ny energi. Nervepunkter, der stimuleres hele tiden, bliver "sløve" og har til sidst ingen virkning. Derfor skal der løbende ske en justering af nervepunkter. Sker det ikke, vil udviklingen/resultaterne gå i stå.

Løbende kontakt

Der er løbende kontakt mellem familie og terapeut om respons på stimuleringsprogram og resultater. Det er en vigtig del af processen for begge parter for at opnå de bedste resultater.